Kniha

Figury, figurace, figuranti a figuríny

Vydání: Medard 2005 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 49871

Soubor krátkých, jazykově vynalézavých reflexivních próz a povídek vychází již jako sedmá prozaická kniha bývalého evangelického faráře.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Figury, figurace, figuranti a figuríny

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Zvláštní, formálně charakteristické prózy reflektují sice vnější svět, ale vracejí se do autorova nitra, do oblastí podivné deziluze a osamění. Meditativní monology, sebezpytné pasáže a filozoficky laděné úvahy střídají záběry reálného současného života v dramatických dějových fragmentech. Vnitřní tíseň a obava z neznámého u autora samotného i jeho hrdinů jim nedovoluje nalézt klíč k vlastní identitě a neumožňuje vyjádřit smyslupný vztah k okolí a životu. Vyzněním většiny textů je bezútěšný pocit existence směřující ke zmaru v nekonečné řadě vzletů a pádů, proti němuž je jen chabou obranou snaha o prožitek metafyzických kvalit, pro autora zásadní otázka smyslu života a lidské svobody.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPAYNE, Petr
NázevFigury, figurace, figuranti a figuríny
IlustrátorMachat, Michal
Autor textuPazdera Payne, Petr
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMedard
Rok vydání2005
Rozsah110 s.
Durata
Vybavení
Rozměry24 cm
Počet stran110
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-902493-6-1
Cena263
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiV továrně na život --; Faux pas --; Dopis zemřelému --; Lodivodi --; Na druhém břehu --; Už chvíli nevím --; Svízelná pouť --; Traktát o identitě --; Znovuzrození --; Životní zkratka --; Dutina --; Vernisáž --; Aukce --; Krvavá svatba --; Můj mistr --; Zbabělost --; Smrt Samsonova --; Mezi domy --; Prvoplánová krátkodechost na poli umění --; Francouzská třítažka --; Událost roku --; Sedmnáct metrů pod zemí --; Bezejmennost --; Alzheimerovy knihovny --; Muž, který se štítil sám sebe --; Poledna --; Kraví zvonce --; Všeobecná pozorování --; Íránská apokalypsa --; Notebook --; Lumiere noire --; Nejistota všeho poznání --; Zajatci --; Černá italská noc --; Autonomie --; Creuz --; Konfigurace - dramolet --; Úryvek z korespondence; Kyvadlo v černém světle /

Lístek

MARC
Náhledy
Figury, figurace, figuranti a figurínyFigury, figurace, figuranti a figuríny