Kniha

Druhý mandel sonetů

Vydání: Čas 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22347

Druhá sbírka patnácti znělek známého textaře, prozaika, herce a cimrmanologa volně navazuje na autorův "Mandel sonetů", vydaný roku 2003.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Druhý mandel sonetů

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Podobně jako v předcházející sonetové sbírce se Miloň Čepelka pokouší i v této využítím pestré námětové škály zprostředkovat a zachytit především své vlastní proměnlivé nálady a pocity. Jednotlivá čísla mají tedy identickou formu, liší se však svým obsahem. Zaznívá zde třeba poměrně lítostivý bilanční povzdech, hned za ním následuje žhavá červencová atmoféra a po ní přijde na řadu smutná vzpomínka na pana oblíbeného pedagoga. Čepelkovy verše jsou však naplněny i pochybnostmi a nejistotami, dotýkají se stáří a smrti i odpuštění. Představu o tom, že život se nezadržitelně blíží ke konci, však autor odmítá vzít na vědomí a oponuje jí i tímto tvrzením v závěrečné znělce: "Každý je tak starý, jak se vznítí."

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíČEPELKA, Miloň
NázevDruhý mandel sonetů
AutorMiloň Čepelka ; [doslov Josef "Pepson" Snětivý]
Vydání
Měřítko
Místo vydáníŘitka
Země vydáníČesko
NakladatelČas
Rok vydání2013
Rozsah23 s.
Durata
Vybavení
Rozměry14 cm
Počet stran23
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7475-109-7
Cena99
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiSonet o pozdním poznání --; Sonet červencový --; Sonet s tajemstvím --; Sonet klavírní --; Sonet pouštní --; Sonet s pochybnostmi --; Sonet o marném volání --; Sonet plný vděčnosti --; Sonet o konci souboje --; Sonet smrt popírající --; Sonet o ubohém mužství --; Sonet s jednoduchou radou --; Sonet s trochou jedu --; Sonet o vědomém odpouštění --; Sonet ohnivý

Lístek

MARC