Kniha

Co by sis přál

Vydání: Albatros 2014 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22777

Výbor z díla Jiřího Koláře (1914-2002), sestavený u příležitosti stého výročí autorova narození. Sbírka určená "pro malé, velké i veliké, mladé, starší i stařičké."

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Co by sis přál

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Pestrou koláž poskládanou z autorových básní, próz, deníků, dopisů a překladů, provází hravými ilustracemi David Böhm. Výbor vychází z Kolářových dětských knih, sbírky Návod k upotřebení a básnického deníku Záznamy. Hravou publikaci sestavil a obsáhlým doslovem doplnil editor Petr Šrámek. Sbírku vydává Albatros jako třetí svazek edice Stoletý kalendář.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKOLÁŘ, Jiří
NázevCo by sis přál
AutorJiří Kolář ; ilustroval David Böhm ; sestavil [a doslov napsal] Petr Šrámek
IlustrátorBöhm, David
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelAlbatros
Rok vydání2014
Rozsah75 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry27 cm
Počet stran75
Doprovodný materiál
Název ediceStoletý kalendář ;
Poznámka
ISBN978-80-00-03793-6
Cena249
Obsahová char. "OCH"A3
Obsah OCHuKnížky pro děti do deseti let v češtině.
Název dílčí částiHovorová řeč --; Ptal jsem se lžíce --; Palečkovy hádanky --; Špatný vypravěč --; Z Palečkova legračního místopisu --; Ve vlasech Eiffelky --; Šel jsem se brzy ráno zeptat Eiffelky --; Praha je plná --; Pokažené prázdniny --; Hladem šílený vlk --; Kdo je to Enšpígl --; V letadle --; Skrz zemi --; Proč se lesknou korále a proč léky léčí --; Jak v Kocourkově chytali světlo --; Kocourkovští; Zpěv smíchu --; Všechny věci se daly do smíchu --; Ptal jsem se kapesníku --; Ptal jsem se také koštěte --; Jakou řečí mluví kámen? --; Žába a vůl --; Proč musí být deštníkáři --; Zlatonosná slepice --; Vytoužené přání --; Slaneček --; U mořské panny --; Polévka pro hladové --; Zlé a ještě horší --; Sup a ptáci --; Palečkovi přátelé --; Jak se stanu "Dlouhým" --; Nerušit! --; Pozor, konec světa! --; Osel a lev --; Kozel a tři kůzlata --; Mravenec a holubice --; Mravenec a kobylka --; Pijavý papír --; Zdalipak bych dokázal vygumovat obyčejnou sešitovou kaňku --; Loňský sníh --; Pocta Kolumbovi --; Co je nemožné? --; Protivy --; Přišel k nám študý chudent --; Proč nelétají stromy --; Proč musí být uhlíři --; Dva krabi --; Ezopova hádanka --; Kanárkář --; Moudrá hlava --; Proč musí být kloboučníci --; Vynález zkázy --; Co by sis přál; Jak se pozná báseň /

Lístek

MARC