Kniha

Ach!

Vydání: Petr Štengl 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22232

Sbírka současného surrealistického básníka, prozaika a esejisty, napsaná během první poloviny února 2013, vznikla jako důsledek autorovy dlouhodobé frustrace z české politické a veřejné scény.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Ach!

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Svou sbírkou se autor hlásí k angažované poezii, kterou vnímá jako úsili zachytit a popsat dění uvnitř společenských a sociálních struktur, pohybujících se v nejrůznějších mantinelech a rozměrech. K tomuto úkolu Dryje navíc zvolil adekvátní surrealistickou formu, jež mu umožňuje nelítostně a tvrdě kritizovat dnešní politickou scénu. Autor šel dokonce tak daleko, že své verše doprovází vysvětlivkami, které se ponejvíce týkají veřejně známých osobností a jejich kauz. V textech se autor také ironicky vyjadřuje ke smyslu dějin, k první přímé volbě prezidenta i k amnesti, kterou vyhlásil na závěr svého působení bývalý první muž této země. Dryje rovněž hodnotí otázku vlastenectví, zabývá se novodobým lichvářstvím, v neposlední řadě však tvrdě útočí proti těm, kteří rozpoutali korupce či skandály nevídaných rozměrů a službu tomuto státu pojali jako výnosnou příležitost k vlastnímu obohacení.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDRYJE, František
NázevAch!
Podnázevangažovaná poezie A. D. 2013
AutorFrantišek Dryje
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPetr Štengl
Rok vydání2013
Rozsah44 s.
Durata
Vybavenífront.
Rozměry19 cm
Počet stran44
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-87563-13-7
Cena145
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiProlegomena angažované poezie --; Ovenka --; Defenestrace anebo Konec dějin --; Přímá volba --; Vlasti má - mé! --; Prezidentovic Amina --; Zdvihnout Zemandle --; Vlastenecká --; Naše nejmladší lichva aneb Guma z konzumu --; Kocovina

Lístek

MARC